2008-06-07 - Norge - Lørdag den 7. Juni

2008-06-07 – Norge – Lørdag den 7. Juni

I dag kom dagen, hvor vores Norske venner skulle hente os, og vise os Stavanger og omegn. De ankom ved 11 tiden, og vi var nu omkring 30 veterankøretøjer i alt. Vi kørte ud af byen af de mindre veje mod Stavanger. Desværre blev vi spredt undervejs, så vi kom ikke samme vej til Stavanger. Nogle fik den pæne tur, men jeg var desværre så uheldig, at jeg måtte nøjes med motorvejen sammen med en masse andre. Men skidt, vi nåede alle frem til havnen i Stavanger inden for 5 minutter, så der havde tilsyneladende ikke været den store forskel.
Stavanger er kulturhovedstad i Europa i 2008, så der var i den anledning masser af musik og gadeartister i bybilledet.
Vi fik tilbudt at gå med på en rundvisning i det gamle Stavanger, men af hensyn til tøserne, så valgte vi selv at gå rundt i byen. Vi gik tilbage til havnen, hvor vi mødte en af deltagerne fra i går aftes. Han havde en Messerschmidt 500 Tiger, der er en meget speciel bil. Vi kender den model fra træf i Sverige, og ville gerne se den. Vi sprang i hans 54 år gamle Rover, og smuttede hen for at se vidunderet. Den var fin og vi drømte lidt videre, men det bliver også ved drømmen, da en Messerschmidt 500 Tiger koster mellem 4- og 500.000 – og så er det faktisk kun en kabinescooter med en stor motor!
Efter besøget i Stavanger gik det mod øen Mosterøy. Der skulle vi gennem en tunnel under fjorden, der var 5,8 km lang og 223 m dyb. Det var i 2. gear ned og i 2. gear op igen, så den lille Italiener kæmpede bravt, og alle de 32 HK, var kaldt på arbejde! Vi kørte ud til en lille havn, hvor vi fik mulighed for at smage og købe skaldyr. Derefter kørte vi mod en anden lille havn, hvor vi holdt middagspause. Der var mulighed for at dyppe tæerne lidt i vandet, så det var rart i sommervarmen.
Derefter gik det mod campingpladsen igen. Vi skulle jo besøge vores venner fra ”Gammelbilernes venner”. De havde lovet at bestille en bus til os, så vi kunne nyde et par øl og lidt vin sammen med dem. Da bussen kom fik vi en overraskelse. Det var en gammel veteranbus, en White fra 1948, så det var super at blive fragtet på den måde.
Vi ankom til deres klublokale, som også var et bilmuseum, som hedder ”Rogaland Bilmuseum”. Det var et utrolig flot sted, hvor der var styr på alt, og det var meget flot præsenteret. Vi så de mange køretøjer mens de andre Nordmænd dukkede op. Lidt efter kom der to store varmeskabe med 35 pizzaer til os. Det var rigtige gode pizzaer, men selv om vi kæmpede, så var der alligevel mange tilbage, så vi fik nogle med hjem til campingpladsen. Vi hyggede og snakkede med vores Norske venner, og formanden tilbød at starte nogle af køretøjerne op. Den var vi selvfølgelig med på. Han startede bl.a. en gammel Amerikansk brandbil, en ”American La France”. Det var med sirene, og det hele, og jeg kan da lige hilse og sige, at sådan en sirene indendørs, havde en vis effekt! Camilla og Ida fik en brandhjelm på, og kom op og sidde i brandbilen, de var de tilpas med.
Vi fik udvekslet gaver med formanden, og vi lovede dem at de selvfølgelig fik samme gode behandling, når de besøgte os engang. Det var en invitation, som de tog godt imod, så mon ikke at vi får besøg af nogle Nordmænd om et år eller to.
Efter en fantastisk aften, bestilte vi en taxa tilbage til pladsen. Med hovedet fuld af flere gode oplevelser kunne vi alle gå til ro. I morgen venter turens højdepunkt. Sejlturen gennem Lysefjorden til Lysebotn, og turen op gennem de 27 hårnålesving, samt turen over fjeldet, hvor vi forventer at møde meget sne.