2008-06-06 - Norge - Fredag den 6. Juni

2008-06-06 – Norge – Fredag den 6. Juni

Det er svært at lave dagens dagbog fra vores tur, da der har været så mange indtryk og oplevelser hele dagen, at det er svært at huske det hele. Dagen startede med et godt måltid morgenmad på Grand hotel i Flekkefjord. Vi fik afregnet og gjort klar til at vi skulle opstille alle bilerne foran Grand hotel, til ære for byens avis. Desværre viste det sig at Jaguaren havde startproblemer, så et større hold ”eksperter” rykkede straks til undsætning i garagen. Der var ingen strøm til starteren, men efter et stykke tid spandt Jaguaren igen tilfreds, og sluttede sig til de andre køretøjer foran hotellet. Dagens mål var Ålgård lige syd for Stavanger, men der lå en lang tur foran os inden vi kom så langt. Turen var ubeskrivelig flot og vi var alle imponeret over det meget smukke og varierede landskab vi gang på gang blev præsenteret for. Vi kørte på veje, der var så små, at de mest mindede om stier og med hårnålesving, stejle bakker og tunneller, der hele tiden gav chaufførerne masser af udfordringer.
Vi gjorde holdt ved Nesvang Sjø- og motormuseum, der er et lille idyllisk fiskerleje. Det var et meget flot og utrolig stille sted. Vi holdt en velfortjent middagspause ved den lille havn, og vi besøgte det lille lokale museum.
Derefter fortsatte vi længere op i fjeldet, og vejene blev mindre og mindre og naturen blev mere og mere imponerende.
Vi gjorde holdt i Egersund, så vi kunne få bilerne fyldt op. Foran os ventede en lang tur i fjeldet, hvor der ikke var mulighed for at tanke op. Vi kørte mod Dirdal og Gloppedalen. På vejen kom vi forbi 2 gamle hytter, som ligger inde under fjeldet, og har været der siden starten af 1800 tallet. Husene står næsten som da de blev bygget, for selv om de har stået der i så mange år, er de godt beskyttet af fjeldet. Fleldet over husene er 60 m høje, og går 10 meter ud over husene.
Da vi kom op til Gloppedalen holdt vi pause og opsamling. Det var et meget smukt sted, selv om det var rå klippe landskab. Da vi havde kørt få hundrede meter, skiftede det rå klippelandskab pludselig til frodige marker, igen et eksempel på, hvor varieret naturen er i Norge.
Vi skulle overnatte i hytter ved Kongeparken i Ålgård. Det var nogle fine hytter, og noget billigere end hotellet i Flekkefjord. Arne og Lauritz´s venner havde inviteret os til grillaften lige i udkanten af Stavanger, så vi fyldte bilerne op og kørte ind til dem. Det var rigtig hyggelig, og vi fik en hjertelig modtagelse af de Norske venner. Vi spiste og hyggede i haven, inden vi vendte snuden mod campingpladsen igen. Gert inviterede til lidt vådt til halsen på terassen, så der gik lige et par hyggelige timer med røverhistorier, inden vi gik til ro. Det havde igen været en perfekt dag, og dagen i morgen er vi meget spændt på. Nordmændene henter os på campingpladsen og vil vise os området, og lave pizzaaften for os, så det skal nok blive endnu en god dag.