2008-06-05 - Norge - Torsdag den 5. Juni

2008-06-05 – Norge – Torsdag den 5. Juni

Dagen startede med at få pigerne klar til morgenmaden, og læsse Fiaten med alle vores tasker. Det er altid lidt af et kunststykke at få det hele på plads i bilen igen, men det lykkes igen i dag. Vi gik over på Jernbanerestauranten i Kristiansand, hvor vi havde forudbestilt morgenmad til hele forsamlingen.
Vejret var som i Danmark, sol fra en skyfri himmel. Bedre forhold kunne vi ikke få. Derefter var dagen største udfordring at få de 16 køretøjer ud af Kristiansand i samlet flok. Vi lavede 3 grupper, og jeg kørte som sidste bil, så jeg altid kunne samle op, hvis noget gik galt. Vi havde walkier med, så vi kan holde kontakten i kortegen, og turen ud af byen gik uden problemer.
Første stop på turen i dag, var et besøg på kanonmuseet. Det er et anlæg mangen til det i Hanstholm, men her er den store kanon stadig bevaret. Det er en enorm kanon, og det var ganske imponerende at se anlægget. De havde en stor DEUTZ generator fra 1941, som de startede op for os. Det er den, der laver strøm til at dreje kanonen. Kanonen havde stået stille i 39 år, men da de efter de mange år fik generatoren lavet og prøvede at dreje kanonen rundt, fungerede den stadig perfekt – utrolig. Vi fik også demonstreret en Mercedes motor fra 1939, der var generator for en kæmpe lyskaster. Den gamle motor spandt som en kælen kat, så Laurits, der jo kører Mercedes fra nogenlunde samme årgang, var rigtig tilpas. ”Den skal lige have justeret ventiler, men ellers køre den perfekt” kunne han konstatere. Derefter delte vi os i to grupper. De gamle, altså bilerne, kørte i første gruppe, og vi andre fulgte så efter. Det fungerede rigtig godt, for så var kortegerne til at overskue, og vi kunne være i radiokontakt mellem første og sidste bil i hver gruppe.
Næste holdt var Lindenes fyr. Det var en super flot tur derud, og en rigtig fin oplevelse at se fyret og naturen omkring det. Vi startede med at holde middags pause, og derefter gik vi op til fyret. Vi var selvfølgelig helt oppe i fyret for at nyde den fantastiske udsigt. Der var mange andre turister ude ved fyret, og jeg tror at alle lige var et smut forbi for at se på køretøjerne.
Herefter gik turen mod Flekkefjord. Turen var super, og det var endda selvom vi tog den ”store” vej. To af bilerne tog den lange tur langs kysten, og de sagde, at det var det flotteste, de havde set. Vi ankom til Grand Hotel i Flekkefjord sidst på eftermiddagen. Vi blev rigtig godt modtaget af værtinden og de ryddede straks deres garageanlæg, så vi kunne få alle vores biler låst inde for natten. Det var et skønt hotel og aftensmaden på hotellet var i top. Skal andre på disse kanter, kan jeg godt anbefale stedet. Efter aftensmaden gik vi en tur ud i byen. Vi fik at vide af værtinden, at vi kunne gå op af en lang trappe og se byen helt fra toppen. Det var en fantastisk udsigt og vi tog en god lang gåtur tilbage til Grand Hotel, vi havde jo siddet ned det meste af dagen.
Det har været en perfekt dag, og jeg kan godt mærke i kroppen at Fiaten har været lidt tung at danse med i de mange sving. Den er jo tungt lastet, og der skal skiftes gear hele tiden, for at holde den i gang op og ned af de mange bakker.
Heldigvis venter, der en lækker seng på værelset, og jeg glæder mig allerede til turen i morgen, hvor der igen venter os mange gode oplevelser.