2008-06-04 - Norge - Onsdag den 4. Juni

2008-06-04 – Norge – Onsdag den 4. Juni

Så kom dagen endelig, hvor vi skulle af sted på vores Norges-Tour 2008. Vejret kunne ikke være bedre til sådan en tur. En skyfri himmel og med en vejrudsigt lang tid frem, der lover tørt og solrig vejr. Dagen gik med at pakke, klargøre bilen og få gjort de sidste indkøb. Ved 16 tiden begyndte deltagerne at ankomme til klubhuset, og snart holdt der en flot række af ferieklare gamle biler. Som sædvanlig sprang hele familien rundt og pakkede det meste af hjemmet ind i den lille Fiat 600 Multipla. Det er utrolig, hvad den lille vogn kan rumme, og hvad de 32 HK kan trække. Vi var 11 køretøjer, der startede samlet fra klubhuset i Aalestrup. Udover vores egen Fiat Multipla, var der Knud og Grethe i Volvo Amazon, Jens og Herdis i Ford A, Henrik og Pia i MGC, Villy og Elin i Chevrolet, Ib og Anette i Chevrolet, Lars og Jette i Ford Consul Capri, Kaj og Karen i Opel Commodore, Vagn og Lars i MGC, Lauritz i Mercedes 320 cab, og Bruno i MGC. I Støvring sluttede Arne og Inga, med deres barnebarn Camilla, sig til os i deres Chevrolet fra 1941. Turen gennem den tætte trafik ved Aalborg gik fint, bortset fra et enkelt hidsig fjols. Han var tilsyneladende ikke tilfreds med at vi kørte langsommere, end han lige havde lyst til, så det var hornet i bund og håndfakter til os, der tydelig viste at manden døjer med et alt for hidsig temperament. Alle andre smilede og grinede dog til os, og jeg tror at vi var et positivt indslag på den Nordjyske motorvej. I Hirtshals sluttede John og Annemarie i deres Triumph TR4, Keld Erik og Marianne i deres Jaguar XJ6, Svend og Inge i deres Jensen 541S, og endelig Gert og Britta i deres Rolls-Royce sig til selskabet.
Overfarten gik som en drøm. Flere var nervøse for søsyge, men vi kunne faktisk ikke mærke at skibet sejlede, så det var perfekt. Der var ikke for mange pladser, så vi vi var spredt rundt om på skibet. Vi fandt dog pladser alle sammen og turen gik godt. Arne, eller farfar som han også gik under, de havde jo barnebarnet Camilla med, hyggede sig med kortspil og gåder. Jeg ved ikke hvem der snød mest af Arne og Ida, men de havde vist ikke noget at lade hinanden høre for.
Vi ankom til Kristiansand ved midnat, og vi fandt snart vores hotel. Luksus ville nok være en overdreven betegnelse for hotellet, men dog ok, og vi fik en velfortjent søvn på en god rejsedag.