2007-09-01 - Besøg på Kalumgaarden

2007-09-01 – Besøg på Kalumgaarden

Den 1. september 2007 havde Midt Vendsyssel Veteranklub inviteret Aalestrup Classic til at deltage i et besøg hos “Kalumgaarden”. Kalumgaarden er en privat samling af, ja stort set alt, og Jørgen, der har den, laver stort set det hele selv. På grund af afstanden, var vi ikke så mange, der tog af sted, men vi blev da 4 køretøjer, der fulgtes fra Aalestrup og til Kalumgaarden lidt uden for Brønderslev. Det var John i Opelen, Michael i Alvisen, Villy og Elin i Chevroletten og Henrik i Multiplaen. Bjarne, Arne og Lauritz var på ferie i Nordjylland, så de kørte selv. Arne fulgtes med Laurits i hans Jensen, og Bjarne kom i Golfen. Vi var altså 5 veteranbiler, der havde taget de 85 km til Brønderslev.
Da vi kørte ind i gården, et par minutter i elleve, holdt der 6 nyere personbiler og en enkelt Volvo Amazon. Jeg vidste jo at vi skulle mødes med MVVK, og havde forventet at møde en hel flok veterankøretøjer, så jeg troede at vi var ankommet på et fejl tidspunkt. Det viste sig såmænd bare, at de var ankommet i deres almindelige køretøjer, men så var det jo heldig, at Aalestrup Classic havde taget den lange vej i veteranerne, så der også var lidt for Jørgen at kigge på… ;o) Jeg har besøgt samlingen for et par år siden, og vidste hvad vi havde i vente. Det er en helt utrolig samling, og det var synd, at der ikke var flere fra klubben, der deltog. Jørgen har stort set samlet alt, hvad der er værd at samle på. Biler har han ikke så mange af, men knallerter, motorcykler, radioer, dukker, kødhakkere og stationære motorer, ja næsten alt, kan der findes på Kalumgaarden. Jørgen kan nå at lave 2-4 køretøjer om året, så det alene er jo ganske imponerende. Vi fik en rigtig god fremvisning, og Jørgen fortalte ivrigt og engageret om alt hvad vi spurgte om. Han kender jo historien om hver enkelt lille ting, og fortæller glad for om det hele.

Henrik Bygholm